Намери ни
To Top

Левски победи Берое с 2:0, сините в подем

Левски победи Берое с 2:0 в последния мач от деветия кръг на футболното първенство. Двубоят се изигра на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Владимир Гаджев през първото полувреме и Роман Прохазка в края на мача вкараха головете за сините.

Гостите от Стара Загора, за които това е първа загуба за сезона, завършиха мача с десет души, след като в 73-ата минута червен картон получи капитана Иво Иванов.


С успеха Левски се изкачи до третото място в класирането.

„Сините“ доминираха през по-голямата част от двубоя и заслужено стигнаха до успеха. Левски стартира активно двубоя, като в 15-ата минута Радослав Цонев пропусна да открие резултата. В 25-ата минута „сините“ поведоха. Владимир Гаджев завърши бърза атака на Левски, преминала през Роман Прохазка и Радослав Цонев, като се възползва и от грешка в защита на Том от Берое.

В 35-ата минута Максимилиан Карнер пропусна нова добра възможност за Левски. За Берое най-доброто положение през първата част се откри пред Спас Делев, който в средата на полувремето стреля от пряк свободен удар, но вратаря на Левски Боян Йоргачевич спаси.

След почивката Левски продължи да доминира. Радослав Цонев пропусна още в 47-ата минута да удвои преднината на домакините. В 51-ата минута централният нападател на Левски Умар Диаби получи контузия и бе заменен от новото попълнение Линел Китамбала. В 62-ата минута възможност за Левски пропиля и Аймен Белаид.

Най-доброто положение за Берое в мача бе в 65-ата минута, когато Спас Делев изскочи сам срещу вратаря на Левски Боян Йоргачевич, но вратаря изби топката с крак. В 73-ата минута гостите от Берое останаха с десет души на терена след червен картон за капитана Иво Иванов. Игралият преди време в Левски защитник получи втори жълт картон за груб фаул срещу Мигел Бедоя. В 89-ата минута Роман Прохазка завърши с гол бърза контраатака на Левски, преминала през Бедоя, за крайното 2:0.

Ощр от категория Футбол