Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot440745.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алжир е сред кандидатите за домакинство на Купата на африканските нации и през 2027 година – Sportove
Намери ни
To Top

Алжир е сред кандидатите за домакинство на Купата на африканските нации и през 2027 година

Алжир оглавява списъка с четири кандидатури за домакинство на турнира за Купата на африканските нации през 2027 година, обявиха от Африканската футболна конфедерация. Изненадващият отсъстващ е Мароко, което води до предположения за разбирателство относно изданието през 2025 година, пише агенция „Ройтерс“. 

В изявлението от Африканската конфедерация по футбол се посочва, че получените кандидатури за турнира през 2027 година са от Алжир, Ботсвана, Египет и съвместна заявка от Кения, Танзания и Уганда, които са подадени преди изтичането на крайния срок. Решението за избор на домакин за надпреварата през 2025 година, който да замени Гвинея, след като през миналата година страната загуби домакинството заради забавяне с подготовката на инфраструктурата за събитието.


Алжир и Мароко са двата основни претендента за домакинство през 2025 година, но изборът между съседите се превърна в политическа дилема за Африканската футболна конфедерация, разбра „Ройтерс“ от свои източници. 

Кандидатурата на Алжир за Купата на африканските нации и през 2027 година обаче изглежда освобождава пътя за избора на Мароко за домакинство през 2025-а. Двете държави от Северна Африка не са в добри политически отношения, а спечелването на домакинство на турнира би било въпрос на национална гордост. Следващото издание на Купата на африканските нации ще се проведе в Кот д’Ивоар, но бе изместено от настоящата 2023-а за януари следващата година заради страховете, че дъждовният сезон ще повлияе на провеждането на турнира. Четирите кандидатури за изданието през 2027-а ще бъдат проверени през юни или юли, но от Африканската конфедерация по футбол заявиха, че все още няма определена дата за окончателен избор.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558