Намери ни
To Top

Крило на Орландо беше избран за най-добър новобранец през сезона в НБА

Избраният под номер 1 в драфта през миналата година Паоло Банкеро доказа, че шумотевицата около името му не е случайна и взе приза за новобранец номер 1 в Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА). 20-годишният Банкеро, който играе като крило, доказа качествата си, водейки сред новобранците със средно 20 точки на мач. Неговите 6,9 борби на мач го поставяха на пето място в класацията за баскетболисти в първата си година в Лигата, а неговите 3,7 асистенции на мач бяха го нареждат на 3-а позиция.

Въпреки че за момента той е смятан за неефективен стрелец със 42.


7 процента от стандартна дистанция, 28.9 процента от зоната за три точки и 73.8 процента от наказателната линия, представянето му определено винаги е в центъра на вниманието. Най-добрият му личен баланс в мач е 31 точки, 6 борби, 2 откраднати топки при труден успех на Орландо като гост над Бостън през декември, когато вкара шест от седемте си опита от тройката. През март срещу Маями, в мач с продължение, беше съвсем близо и до първия си трипъл-дабъл в НБА, когато приключи мача със 17 точки, 10 борби и 9 асистенции.

В крайна сметка той спечели убедително вота, след като събра 98 от възможните 100 гласа за първо място, като другите два бяха за центърът на Юта Джаз Уокър Кеслър от Юта Джаз. Кеслър завърши и на 2-о място в цялостната класация, а трети се нареди Джейлън Уилямс, който играе като крило на Оклахома Сити.

Кеслър имаше късна подкрепа от доста анализатори, за да се пребори за номер 1, тъй като 21-годишният център е сочен като играещ ефективен баскетбол. Той е на 4-о място в цялата Лига по блокади средно на мач, а също така има и 72 процента стрелба от игрови ситуации. Успеваемостта му от наказателната линия е 51 процента. Но всичко това не успя да надделее над общото впечатление, че Банкеро е и най-постоянен през целия сезон.

Ощр от категория Баскетбол