Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot440307.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пилотите получиха по още един двигател за сезон 2023 – Sportove
Намери ни
To Top

Пилотите получиха по още един двигател за сезон 2023

Пилотите във Формула 1 ще могат да разполагат с 4, а не 3 задвижващи системи за сезон 2023, се договориха ФИА и шефовете на спорта. Промяната влиза в сила веднага и целта й е да се намалят наказанията, които търпят пилотите заради смяната на елементи от задвижващите системи или на целите системи.

Сезон 2023 включва рекордните 23 състезания, от които минаха 3, ще има 6 спринта, а от вчера и квалификации за спринтовете вместо втората свободна тренировка в тези уикенди.

В допълнителната задвижваща система, която ще получи всеки един пилот влизат двигател с вътрешно горене, турбо и двете мотор-генераторни групи MGU-H и MGU-K. Тази промяна в правилата засяга само сезон 2023 във Формула 1, като не се променя бройката на батериите и контролните електронни блокове, на които имат право пилотите и те си остават по две.

Според много специалисти, включването на четвърта задвижваща система в бройката мотори на всеки един пилот ще спомогне за намаляване на наказанията, но това ще важи основно за първата половина на сезона, през втората санкциите пак ще са неизбежни.

Другите промени в спортните правила, приети от Комисията за Формула 1 на ФИА и одобрени вчера от Световния моторспорт съвет включват удължаването на предстартовата процедура на стартовата решетка от 40 на 50 минути, за да има време за „допълнителни церемонии” и представяне на пилотите. Също така, вече е утвърдено в правилата, че при наказателен бокс ако крикът докосва колата, това ще се брои за работа по автомобила и ще следва ново наказание. Уточнението идва след санкцията, наложена на Фернандо Алонсо в Саудитска Арабия, която беше оборена от Астън Мартин и още в Мелбърн тимовете бяха информирани, че ще има нова дефиниция в спортните правила.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558