Намери ни
To Top

ЦСКА с трудно гостуване в Пловдив преди плейофите

Финалистът в турнира за Купата на България ЦСКА завършва редовния сезон в Националната баскетболна лига с наглед трудно гостуване на Академик Пловдив. Срещата в зала „СИЛА“ започва тази вечер от 19:00 часа и е последна за двата тима от основната част на кампанията.

Двубоят няма никакво значение за крайното класиране на двата тима, като Академик ще завърши на осмото място, докато „червените“ са бетонирани на второто. В първия кръг на плейофите пловдивчани ще се изправят срещу лидера Рилски спортист, докато „армейците“ ще срещнат или Левски, или Берое.


Академики беше в серия от три поредни домакински победи – над Черно море, Шумен и Рилски спортист, преди да загуби драматично от шампиона Балкан миналата седмица. Серията от 10 поредни победи на ЦСКА пък бе прекъсната миналата сряда, когато тимът загуби от Ямбол, но след това момчетата на Росен Барчовски триумфираха срещу Черно море Тича.

ЦСКА не сгреши в двата си двубоя срещу Академик през този сезон, като първо надигра опонента си с 82:75 в своята зала, а след това се развихри и в Пловдив, печелейки гостуването си със 100:73.

Ощр от категория Баскетбол