Намери ни
To Top

Тони Надал е оптимист за участието на Рафаел Надал на „Ролан Гарос“

Чичото на Рафаел Надал – Тони, който е и бивш негов треньор, е оптимист, че легендата в тениса ще бъда способен да защитава титлата си на „Ролан Гарос“. Той каза в интервю за испанската телевизия TVE, че на Рафа „не му трябва много“, за да се бори за 14-а титла от Откритото първенство на Франция по тенис.

„Рафаел се възстановява. Не му трябва много, за да се завърне в турнирите.


Но не е възможно да играе в Мадрид. Това е едно от състезанията, които харесва най-много, но трябва да почакаме да го видим“, уточни Тони Надал.

„Очевидно няма да отиде с много добра подготовка на „Ролан Гарос“, няма какво да се каже. Мисля, че не е изиграл нито един мач от 10-и януари. А и преди това не бе играл много. Но мисля, че Рафаел е способен бързо да влезе във форма“, вярва испанецът.

„В турнирите от Големия шлем много зависи от жребия. Ако имаш шанс да имаш добър жребий в първите мачове, след това….“, каза още Надал.

„Рафаел винаги е фаворит във втората седмица. В първата той вече не е в последно време. Не беше и в Австралия. Дано да можем да го видим и през втората седмица на „Ролан Гарос“, пожела си чичо му.

36-годишният Надал лекува мускулна контузия на кръста, която получи на Откритото първенство на Австралия през януари, и той бе принуден да се откаже от всички следващи турнири до момента.

„Трябваше да се възстановявам между шест и осем седмици, но вече съм на четиринадесетата. Ситуацията не е такава, каквато очаквахме. Спазвахме всички медицински препоръки, но контузията не се разви както очаквахме“, заяви самият Рафаел Надал, обяснявайки защо няма да участва на турнира Мастърс 1000 в Мадрид.

„Цялото семейство мечтаем той да спечели 23-а титла от Големия шлем в Париж. Мисля, че той има сили за това“, каза още Тони Надал във вторник.

Ощр от категория Тенис