Намери ни
To Top

„Червените“ ще си връщат първото място в сблъсък с „орлетата“ на Янев

Претендентът за шампионската титла ЦСКА – София гостува на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в първия неделен двубой от efbet Лига. „Червените“ загубиха първото място в класирането в петък вечерта, когато Лудогорец победи Локомотив (София) с 1:0 и мина с точка пред отбора на Саша Илич. При успех над Пирин (Благоевград), футболистите от Борисовата градина ще се завърнат на върха, точно седмица преди възловото домакинство срещу „орлите“ на „Армията“.

„Червените“ ще търсят в Благоевград връщане на победния път, както гласи клишето, след като изтърпяха доста критики заради представянето си в дербито срещу Левски, завършило 0:0 след плаха и слаба игра на момчетата на Илич.


Отделно в много анализи и интервюта на футболни хора беше отчетен фактът, че сръбският наставник на ЦСКА – София започна срещу „сините“ без нито един българин в своя състав.

Очаква се срещу Пирин в стратегията на Илич да се завърне националът Иван Турицов, който лекува травма от края на февруари. Твърде вероятно е десният защитник да започне от първата минута срещу „орлетата“. Почти сигурно Илич ще даде почивка на капитана Юрген Матей и норвежеца Джонатан Линдсет, който не е пропускал мач на „червените“ от август м.г. Освен с цел отмора, двамата трябва да бъдат предпазени за предстоящия сблъсък с Лудогорец, защото висят с жълти картони. За картони трябва да внимават още Густаво Бусато и Станислав Шопов. Срещата с Пирин пропуска Жеферсон, който напусна принудително дербито с Левски след половин час игра.

Междувременно армейските фенове ще организират шествие по улиците на Благоевград преди двубоя днес. Запалянковците на „червените“, които подкрепиха горещо своите любимци срещу Левски, ще се съберат в центъра на града в 15:30 часа, а час по-късно ще потеглят към стадион „Христо Ботев“.

27

ЦСКА - Левски - фенове

Пирин (Благоевград) пък влиза в двубоя след поражението от Локомотив (София) в миналия кръг, но въпреки него може да се каже, че футболистите на Христо Янев се намират в период на подем – за последните пет мача „зелено-белите“ имат две победи, две ремита и поражението от „железничарите“. Единият от успехите пък бе над шампиона Лудогорец, при това насред Разград. Футболистите от Благоевград продължават борбата за оцеляване в родния елит. 

18

Локомотив (София) - Пирин

На вратата на домакините най-вероятно ще се завърне Янко Георгиев, който пропусна гостуването в „Надежда“ преди седмица. В сметките на Янев ще бъде и преотстъпеният от Лудогорец Илкер Будинов, който изтърпя наказание и не взе участие в двубоя срещу Локомотив. Заради картони обаче ги капитанът Венцислав Бенгюзов и десният бек Вячеслав Велев.

Пирин (Благоевград) – ЦСКА – София

Вероятни състави:

Пирин (Благоевград): Ковальов, Семенив, Дюлгеров, Сенхаджи, Велев, Бенгюзов, Тасев, Шоколаров, Макрецкис, Будинов, Кондраков

ЦСКА – София: Бусато, Юга, Матай, Махмутович, Вион, Линдсет, Шопов, Хайнц, Де Нойер, Гарсес, Назон


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига