Намери ни
To Top

Стефано Пиоли коментира върнатите точки на Ювентус и сподели шансовете на Милан за успешен край на сезона

След като по-рано тази седмица Ювентус спечели обжалването за отнетите 15 точки, “бианконерите” успяха да се изкачат в топ 4 на Серия “А”, с което изхвърлиха от зона “Шампионска лига” на италианския шампионат отборът на Милан. На “росонерите” им предстои мач срещу Лече в мач от 31-ия кръг на първенството в утрешния 23 април (неделя) и те ще гонят задължителна победа, за да се завърнат в битката за класиране в “турнира на богатите” и през следващия сезон.

Старши треньорът на Милан – Стефано Пиоли, сподели в пресконференцията преди неделния сблъсък, че макар лошото стечение на обстоятелствата, неговите играчи могат и да завършат положително сезона.

„Важно е да побеждаваме, сега това е много по-важно.


Можем да завършим този сезон добре. Остават осем мача, пет от които на Сан Сиро. Трябва да завършим добре заради качествата, които притежаваме. Сегашната ни позиция в класирането не е тази, която искаме в желаем. Това беше много взискателен сезон, но от мен ще зависи да управлявам добре силните страни на играчите във всички мачове. Не всичко е в нашите ръце, защото сме пети. Трябва да спечелим много точки, но срещите, които ни предстоят ни дават шанс да спечелим много точки”, каза Пиоли.

В момента Милан се намира на петото място и изостава на три точки от четвъртия Рома, с който биха могли да се изравнят на четвърто място, ако “римските вълци” изгубят мача си срещу Аталанта в понеделник, а “росонерите” надвият Лече.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол