Намери ни
To Top

Живко Стоименов завърши подобаващо с нокаут галата MMA Bushido 88

Живко Стоименов зарадва българските фенове на смесените бойни изкуства с 14-тата си професионална победа и осма такава с нокаут. Той по брутален начин препарира 36-годишния украинец Максим Сорока на главната битка на голямата международна галавечер в софийската зала “Универсиада” MMA Bushido 88.

Атрактивното бойно шоу на престижната ММА организация в Европа завърши подобаващо с нокаут в актива на най-изявения българин в бойната карта, която включваше още осем битки по правилата на ММА, една в К-1 с малки ръкавици и една по-бутикова – бой с възглавници между жени.

Стоименов спечели първия си двубой на българска земя от три години и направи отлична подготовка за предстоящите му отговорни дуели под шапката на друга престижна международна организация KSW, която е най-голямата в Европа.


Живко започна моментално с дясно кроше в лицето на съперника, който пък очаквано веднага пробва да осъществи тейкдаун. Стоименов знаеше много добре за тази тактика на противника и се изправи бързо, след което двамата се бореха за по-добра позиция в стойка до оградата.

46

MMA BUSHIDO 88

Живко беше в ъндърхук, но се измъкна и нанесе препариращо ляво кроше на съперника си и после продължи да го налага с чукове в главата. Реферът в клетката реши да прекрати двубоя още преди да са изминали и 90 секунди от началото ѝ.

46

MMA BUSHIDO 88

Сорока протестираше на това решение, но нямаше кой да се усъмни в превъзходството и победата на Стоименов – 14-та за него, отново с приключване, точно както си пожела в предаването “Боен клуб “Спортал” преди битката.

Ощр от категория Бойни Спортове