Намери ни
To Top

Sportal.bg представя: Прогнозите на Бойко Младенов за 32-рия кръг от НБЛ

Утре ще се изиграят четири мача от 32-рия кръг на Националната баскетболна лига, а преди това решихме да потърсим бившия баскетболен национал Бойко Младенов, който направи своите прогнози за срещите специално за Sportal.bg.

Шумен – Рилски спортист (22 април – 17:30 ч.) 

Не би трябвало отборът от Самоков да има някакъв проблем да спечели този мач, имайки предвид че започна да влиза в по-добра игрова форма преди плейофите. Според мен този мач ще бъде използван, за да се пробва може би някоя нова ротация, да поиграят малко играчите, които не са играли толкова много през сезона и да се подготвят за плейофите.


Шумен може да има амбиции, но ще му е трудно, почти невъзможно да победи този мач, затова мисля, че Рилски би трябвало да спечели макар и като гост. 
Фаворит: Рилски спортист

Академик Пловдив – Балкан (22 април – 18:00 ч.) 

Баскетболистите на Академик играят добре, конкурентноспособни са на всички отбори в по-предни позиции. В това равностойно първенство осма позиция може да изглежда като последен влак за плейофите, но всъщност не е така. Няма да има домакинско предимство, тъй като мачът ще се изиграе в Самоков. Този мач няма да промени класирането, просто и двата отбора ще го използват, за да се подготвят за плейофите по-добре, все пак това е най-важната част от първенството. Балкан е малко рисков отбор на моменти, но Академик колкото и добре да игра срещу Левски в последния кръг в София, ще им бъде много трудно срещу Балкан, дори и в Самоков. 
Фаворит: Балкан

Левски – Ямбол (22 април – 18:30 ч.) 

Ямбол поднесе две големи изненади през сезона, побеждавайки Рилски спортист и ЦСКА. Доказали са, че могат да побеждават най-силните отбори в нашето първенство. Определено ще бъде много труден мач за Левски. Ямбол няма шанс за плейофите и играчите ще играят напълно освободено, те нямат скрупули нито в нападение, нито в защита, абсолютно никакви скрупули. Затова очаквам много високорезултатен мач без много напрежение в защита, по-скоро силна игра в нападение и за двата отбора. Левски ще има проблем с главните играчи на Ямбол – Павел Маринов и Иван Лилов. Ще се опитат да намерят решение и ако успеят да ги спрат още през първото полувреме и не им дадат шанс да се разиграят двамата най-добри играчи на Ямбол, ще успеят да спечелят мача в София. И двата отбора са с къса ротация, но това ще повлияе повече на Ямбол. Основните им играчи не са първа младост, а играчите на Левски са малко по-млади, макар че забелязваме, че Иван и Павел умеят да се пестят добре. Може би ще запазят сили за решаващия момент в мача. Ще бъде интересен мач и за публиката, и за баскетболистите. Фаворит: Левски

Черноморец – Берое (22 април – 19:00 ч.) 

Това ще бъде още една рутинна победа за отбора на Васил Евтимов и няма да има проблем като домакин срещу Берое. От Берое са доказали все пак, че могат да изненадат. Този отбор не трябва да бъде подценяван, участва в плейофите въпреки колебливите им изяви по време на сезона успяха да достигнат до седмото място. Но все пак Черноморец играе доста приятен баскетбол този сезон и показа, че може да победи всеки един отбор този сезон и не мисля, че ще има затруднения. Специално преди плейофите баскетболистите от Бургас ще бъдат много добре подготвени – и за мача с Берое и за предстоящите плейофите. Късата ротация ще изиграе лоша шега на Берое. Не знам тези момчета как играят по 40 минути. Когато играеш с много къса пейка е голямо предизвикателство за треньора. Но заради класирането ще бъдат мотивирани все пак за по-предно класиране преди края на редовния сезон. Ще се опитат да победят Черноморец, но според мен Черноморец е фаворит в мача и ще победи. Фаворит: Черноморец

Снимки: Борислав Трошев

Ощр от категория Баскетбол