Намери ни
To Top

Играч на кръга – Алън Арнет

Баскетболистът на Левски Алън Арнет спечели символичното отличие за играч на 31-вия кръг в НБЛ според Sportal.bg, след като демонстрира реализаторските си способности при победата над Академик Пловдив с 96:88 в столицата. Така за първи път американецът бива избиран за MVP на кръга в класацията ни през настоящия сезон, като до момента той имаше три селекции за идеалната ни петица.

Арнет подобри върховото си постижение за сезона, отбелязвайки рекордните си 30 точки в коша на пловдивчани при 9/15 стрелба от игра, включително 4/6 от тройката и 8/9 от наказателната линия.


Към статистиката си топреализаторът на “сините” добави още 5 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър, за да фиксира най-високия си коефициент на полезно действие през кампанията – 37. Арнет отбеляза 19 от точките си през второто полувреме, помагайки на Левски да поеме контрол върху срещата с Академик и да удържи аванса си до самия край.

През настоящия сезон Алън Арнет записва средни показатели от 18.6 точки, 5.3 борби и 3.5 асистенции при 46% стрелба от игра в 20 мача в НБЛ.

Ощр от категория Баскетбол