Намери ни
To Top

Красимир Георгиев: Изиграхме най-тежката и интересна серия, феновете ни дадоха сила

Беше вълнуващо да играя срещу бившите си съотборници, споделя състезателят

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) влизат в битката за титлата в efbet Супер Волей за шести пореден път. Момчетата на Атанас Петров надделяха над ЦСКА с 3:2 гейма в петия решаващ двубой помежду им, изигран пред препълнената зала „Младост“ в морския град.

Центърът на тима Красимир Георгиев, който дирижира блокадата, и в предпоследния мач отбеляза 6 точки от елемента, говори пред BGvolleyball.com след серията, ето какво сподели той:

„Щастлив съм, че успяхме да победим ЦСКА.


Може би това беше най-тежката и интересна полуфинална серия в близките години. Надявам се всички, които са гледали, да са останали доволни, защото предстоят подобни мачове във финала.

Дори при 0:2 в мачовете, както и в последния мач, не се предадохме, стояхме заедно, повтаряхме си, че можем и, че всичко зависи от нас. Търпение и вяра в собствените ни възможности може би е ключовото в такива моменти.“

„Много благодарим на бургаската публика, която дойде да ни подкрепи и изпълни залата до краен предел, разбрахме, че дори е имало фенове, които не са успели да влязат поради пълния капацитет на залата. Те ни дадоха нужната сила, за да се мобилизираме и да обърнем мача.“

„Не сме спирали да вярваме, че е възможен обрат и победа. Знаехме, че няма да е лесно в последния мач. ЦСКА влезе много концентрирано в първите два гейма, за щастие успяхме да се съберем и да заиграем на нужното ниво, за да обърнем резултата в наша полза“, каза още Георгиев.

„Имаше емоции срещу бившия ми отбор. Надигравахме се през цялото време. Израстнал съм в ЦСКА с повечето момчета и се познаваме много добре. Беше ми вълнуващо да играя срещу тях“, добави волейболистът.

„Със сигурност съм доволен от свършената работа. Във всеки двубой гледах да допринасям с каквото е възможно за победата. На блок следвах всички инструкции, дадени от треньора, и резултатът беше много добър.“

„Във финалната серия се надявам отново да сме толкова непримирими и накрая да излезем победители“, завърши Георгиев.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол