Намери ни
To Top

Байерн – Манчестър Сити (съставите)

Байерн (Мюнхен) посреща Манчестър Сити в реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига с почти непосилната задача да заличи пасив от три гола след първия мач. Баварците неведнъж са се измъквали от трудни ситуации, но сега срещу тях е намиращият се във великолепна форма тим на Джосеп Гуардиола, който е пределно амбициран най-после да стъпи на европейския клубен връх с „гражданите“. 

Гуардиола се завръща в Мюнхен, където имаше успешен период. Каталунският специалист отчете класата на Байерн и заяви, че не смята спора за приключен.


На същото мнение е и новият наставник на Байерн Томас Тухел. Той постигна едва две победи в първите си 5 мача начело на германския гранд. На другия полюс е Ман Сити. „Небеносините“ са в серия от 10 поредни победи във всички турнири и изглеждат готови за най-важната фаза от сезона.

Байерн е изключително убедителен на „Алианц Арена“, като спечели 16 от последните си 18 домакинства в Шампионската лига, а Манчестър Сити няма победа в най-скорошените си 4 визити в турнира. Балансът в преките двубои е в полза на английския тим, който има 4 победи и 3 загуби срещу Байерн, при голова разлика 12:10. 

Ерик Максим Чупо-Мотинг се завръща на върха на атаката на баварците, след като пропусна три срещи заради контузия. Кингсли Коман, Джамал Мусиала и Льорой Сане ще действат зад камерунеца, а Садио Мане, който беше глобен с рекордна в историята на клуба сума заради скандала със Сане, остава на пейката. Там са още Томас Мюлер и Серж Гнабри. Двойка вътрешни халфове отново ще са Йошуа Кимих и Леон Горетцка, а Жоао Кансело, който е собственост на Ман Сити, е предпочетен пред Алфонсо Дейвис на левия фланг на защитата. Другите трима бранители пред Ян Зомер са Бенжамен Павар, Дайо Упамекано и Матайс де Лихт.

Сред 11-те на гостите няма изненади и Гуардиола залага на същия състав, който стартира и на „Етихад“ преди седмица. На вратата застава Едерсон, триото в защита оформят Мануел Аканжи, Рубен Диаш и Нейтън Аке, а Джон Стоунс отново ще играе до родри в халфовата линия. С по-офанзивни функции в средата на терена ще са Кевин Де Бройне и капитанът Илкай Гюндоган, по крилата ще атакуват Бернардо Силва и Джак Грийлиш, а в предни позиции ще се разчита на головата машина Ерлинг Холанд.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол