Намери ни
To Top

Ди’Аарън Фокс е първият носител на наградата за „Играч с решителен принос“

Плеймейкърът на Сакраменто Кингс Ди’Аарън Фокс бе определен за носител на наградата за „Играч с решителен принос“ за сезон 2022/23. Отличието е ново и Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада го връчва за първи път.

25-годишният Фокс обра почти максимален вот сред гласуващите журналисти, като получи 91 от възможни 100 първи места в анкетите и събра 460 точки от възможни 500.

На второ място със 104 точки остана крилото на Маями Хийт Джими Бътлър, а трети с 80 точки завърши ДеМар ДеРоузън от Чикаго Булс.

Фокс е първият играч на Сакраменто, който печели индивидуална награда от 2010 година насам, когато Тайрийк Евънс победи Стеф Къри за приза за „Новобранец на годината“. Гардът на „кралете“ заслужи признанието си най-вече с вкараните от него 194 „клъч“ точки – точки, дошли в последните пет минути на мачовете, когато разликата между двата отбора е пет или по-малко точки.

По-късно днес НБА ще обяви победителя в класацията за „Треньор на годината“, в която абсолютен фаворит е наставникът на Сакраменто Майк Браун, който изведе тима до първо участие в плейофите от 2006 година насам.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол