Намери ни
To Top

Мартин Чой с успешно 7-о участие в Льо Ман

Седмото участие на българския мотоциклетен състезател Мартин Чой завърши успешно на легендарната писта „Бугати- Льо Ман“ във Франция. 24-часовата надпревара от календара на Световния шампионат по издръжливост приключи за българина с 11-то място в крайното класиране в клас Супербайк.

Нашият пилот беше в отбора на Motobox Kremer Racing от Германия с мотоциклет Ямаха. Негови съотборници в тежката мотоциклетна битка бяха Кристиан Наполи и Даниел Рубин.


Тимът му успя за цялото денонощие да измине 785 обиколки на пистата , като тримата направиха средно по 260 обиколки за 24 часа.

“Беше невероятно състезание. Много добро представяне от целия ни отбор. С Кристиян Наполи се познаваме отлично и беше удоволствие да караме пак заедно. Помогна ми и фактът, че в тима е и моят личен механик Калоян Кръстев, като по този начин комуникацията и сработването бяха перфектни. Бързо свикнах с мотора Ямаха, както и с гумите Пирели. Няма лесни моменти в Льо Ман. От началото до края си под напрежение и трябва да си максимално концентриран. Може би и опитът ми помогна, защото това беше седмото ми участие в състезанието и знаех какво ме очаква.”

Следващият старт на Чой ще бъде на 6 май на пистата в Серес, Гърция в първия кръг от Балканския шампионат.

Ощр от категория Спорт