Намери ни
To Top

Предстои ключова седмица за сезона на Ювентус

Тази седмица ще бъде ключова за сезона на Ювентус предвид обжалването на наказанието на клуба от 15 точки и сблъсъците му със Спортинг (Лисабон) и Наполи, отбелязват от сайта на Джанлука Ди Марцио.

В сряда предстои дългоочакваното решение на съда на Италианския олимпийски комитет относно жалбата срещу санкцията на Ювентус с отнемането на 15 точки от актива на тима в Серия „А“ заради обвиненията във фалшифициране на капиталови печалби. В клуба се надяват да се стигне до отмяна на наказанието. В четвъртък е реваншът на „бианконерите“ срещу Спортинг в Лисабон от ¼-финалите на Лига Европа, като след първия мач те имат преднина от 1:0.


В неделя е сблъсъкът срещу лидера в първенството Наполи, като той ще се изиграе на „Алианц Стейдиъм“.

В най-добрия сценарий за „Старата госпожа“ клубът ще си възвърне 15-те точки и дори ще има възможност да се изстреля от седмото до второто място в класирането на италианския елит още този уикенд при победа над „партенопеите“ и загуба на Лацио от Торино, а отстраняване на Спортинг ще означава полуфинал в Лига Европа. От друга страна, при потвърждаване на наказанието от 15 точки и отпадане от Лига Европа, Ювентус ще се сбогува с надеждите си за класиране в Шампионската лига през следващия сезон, а поражение от Наполи ще затрудни отбора в борбата му за участие в някой от другите два евротурнира.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол