Намери ни
To Top

Барселона остава в Суперлигата

Барселона не се отказва от Суперлигата и ще продължи да настоява този проект да се реализира. Това увери президентът Жоан Лапорта, като по този начин опроверга информацията на испанското радио “Кадена Сер”, че “лос кулес” ще се оттеглят.

Но по този въпрос работят само каталунците, Реал Мадрид и Ювентус, след като всички останали девет първоначални учредители набързо се отказаха.

“Чрез евентуално участие в Суперлигата искаме да направим клуба по-силен – обоснова се Лапорта.


– Продължаваме да смятаме, че този турнир би осигурил още една възможност да се съревноваваме с най-силните отбори и да печелим пари. В случая не защитаваме интереса на Юве или Реал, а единствено нашия си.”

Какво ще се случи изобщо с целия проект за Суперлигата зависи от предстоящото решение на Съда на Европейския съюз. След като първоначалният опит за създаването на турнира беше осуетен под натиска на ФИФА и УЕФА, от Суперлигата заведоха дела срещу двете организации в съда в Мадрид. Той обаче прехвърли делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург. Решението се очаква да бъде взето по-късно тази година.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол