Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot437066.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Във вторник изслушват протеста на Ферари срещу наказанието на Сайнц – Sportove
Намери ни
To Top

Във вторник изслушват протеста на Ферари срещу наказанието на Сайнц

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц бе наказан с 5 секунди в края на надпреварата за Гран При на Австралия заради контакта с Фернандо Алонсо при последния рестарт в началото на 57-та от общо 58 обиколки.

Напълно очаквано във Ферари не останаха много доволни от тази санкция, която смъкна техния пилот от четвъртото на 12-то място на финала. Именно поради тази причина „Черните кончета“ поискаха решението на комисарите да бъде преразгледано.

За целта от Ферари ще трябва да предоставят „нови и релевантни“ доказателства пред стюардите, които не са били на тяхно разположение при взимането на оригиналното решение.


Като такова „Черните кончета“ ще опитат да представят становището и гледната точка на техния пилот, който не бе изслушан в Мелбърн преди две седмици.

Другото нещо, което също не се хареса на Ферари е фактът, че другите два инцидента, които се случиха в този момент от състезанието, бяха разгледани по по-различен начин. В случая на контакта между пилотите на Алпин – Пиер Гасли и Естебан Окон те бяха привикани при стюардите, а ударът на Логан Сарджънт в Ник де Врийс дори не бе разгледан от тях.

Сайнц и представител на отбора ще могат да изложат всички тези доводи пред стюардите от Гран При на Австралия във вторник, в 9:00 часа сутринта българско време. Това ще се случи по време на видео-разговор. Чак след това комисарите ще преценят дали аргументите на Ферари налагат преразглеждане на тяхното решение, или не.

Исторически поглендато шансовете на Ферари не са големи, но пък при последния подобен случай тимът на Астън Мартин успя да убеди стюардите, че са допуснали грешка. Това се случи в Гран При на Саудитска Арабия след наказанието от 10 секунди на Фернандо Алонсо.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558