Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot437026.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Поредна измама в Испания: арестуваха фалшиви мениджъри, излъгали около 70 футболисти – Sportove
Намери ни
To Top

Поредна измама в Испания: арестуваха фалшиви мениджъри, излъгали около 70 футболисти

Полицията в Испания е задържала 11 души в Гранада, представяли се за служители на две агенции за набиране на футболисти, предава “Ел Паис”. Въпросните мениджърски агенции обаче са били фалшиви. Около 70 деца и по-големи от тях футболисти на възраст между 16 и 23 години са били подмамени по тази схема, като повечето от тях са от Бразилия.

От мнимите агенции са искали по 5000 евро първоначално, последвано от 1500-1700 месечно.


В замяна на това мениджърите трябвало да уреждат участие в мачове, на които щели да присъстват скаути на професионални отбори. Отделно били обещавани записване в местни училища и места за живеене.

Общо някои семейства са плащали между 5000 и 10 000 евро, но в крайна сметка никой от футболистите не е извлякъл полза.

Сред задържаните има двама учители и един адвокат, които са участвали във фалшифицирането на документи. Всички арестувани са били разпитани пред съдия и пуснати на свобода под гаранция. Те са обвинени в измама и подпомагане на нелегалната имиграция.

Голяма част от излъганите са се завърнали по страните си.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558