Намери ни
To Top

Меси и Мбапе попаднаха в класация на престижно списание

Двете най-големи звезди на Пари Сен Жермен Лионел Меси и Килиан Мбапе попаднаха в тазгодишната класация на престижното американско списание „Тайм“ за стоте най-влиятелни хора в света.

Меси триумфира със световната титла на Мондиал 2022 като капитан на Аржентина и спечели „Златната топка“ на турнира, а Мбапе изведе Франция до финала, където заби хеттрик и завърши като голмайстор номер 1 на Световното първенство в Катар. Аржентинецът е включен в категорията „титани“, а французинът намира място в категорията „иноватори“.

„Няма нужда да изброяваме тук головите рекорди и спечелените титли на Лионел Меси.


Той дриблира като вълшебник, а пасовете му са произведения на изкуството. Неговите осведоменост и предвидливост са отвъд разбиранията“, пише изданието за Меси. „Новоизпеченият капитан на Франция по футбол не е човек, който крие своите емоции. През декември, два дни преди неговия 24-ти рожден ден, светът видя как той се свлече съкрушен на терена в Катар, след като вкара три гола, но се размина със своя втори триумф на Световно първенство“, гласи написаното за Мбапе.

Освен тях двамата, „Тайм“ включи още четирима спортисти в своята класация: баскетболистката Бритни Грайнър, световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек, най-добрата скиьорка в алпийските дисциплини Микаела Шифрин и звездата в американския футбол Патрик Махоумс.

Снимки: Imago

Ощр от категория Любимец 13