Намери ни
To Top

Карло Анчелоти също счупи рекорд, изпревари легендата Алекс Фъргюсън

Старши треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчелоти, постави абсолютен рекорд за най-много участия в Шампионската лига като играч и треньор, предава журналистът Педро Мартин в профила си в Twitter. Според източника Анчелоти има 215 мача в Шампионската лига – 21 като играч и 194 на треньорския пост.

По този показател той надмина Алекс Фъргюсън, който записа 214 мача.

На трето място в класацията за момента се нарежда мениджърът на Манчестър Сити – Джосеп Гуардиола, който има 210 мача – 49 като футболист и 161 като треньор.


Анчелоти отпразнува рекорда си с победа. Неговият Реал Мадрид направи важна крачка към класирането си сред най-добрите четири отбора на Стария континент, след като победи с 2:0 английския Челси в първи сблъсък от 1/4-финалите на Шампионската лига.

С успеха той постави и един вътрешен рекорд, ставайки треньорът на „белия балет“ с най-много победи в „турнира на богатите“ – общо 35.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол