Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot436360.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Съставите на Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен), интересни рокади при баварците – Sportove
Намери ни
To Top

Съставите на Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен), интересни рокади при баварците

Манчестър Сити посреща Байерн (Мюнхен) в първи мач от най-интересната четвъртфинална двойка в Шампионската лига тази вечер. Двата отбора не са се срещали помежду си от далечната 2014 година, когато си разменят по една победа в груповата фаза на турнира, като последният мач между тях завърши 3:2 за англичаните, a наставник на баварския гранд тогава бе именно Пеп Гуардиола.

И двата тима не крият амбициите си за триумф в най-престижния европейски клубен турнир, като испанският мениджър на “гражданите” със сигурност ще е пределно мотивиран в срещата с бившия си отбор. Гуардиола все още преследва трофея в Шампионската лига с Манчестър Сити и Байерн се явява грандиозен тест за постигането на тази цел.


Пеп Гуардиола няма да може да използва Фил Фоудън, който все още се възстановява след операция за премахване на апендикс. Гуардиола прави само една промяна в сравнение с победата над Саутхамптън през уикенда, като Бернардо Силва заменя Риад Марез в титулярните 11. Едерсон стартира на вратата, като пред него ще действат Джон Стоунс, Мануел Аканжи, Рубен Диаш и  Нейтън Аке. В средата на терена като халфове ще бъдат Родри, Кевин Де Бройне и Илкай Гюндоган, а в предни позиции ще са Бернардо Силва, головата машина Ерлинг Холанд и Джак Грийлиш.

За сметка на това новият наставник на Байерн Томас Тухел предприема редица рокади в състава си. Toй няма да може да използва контузения Ерик Максим Чупо-Мотинг, а Мануел Нойер и Люка Ернандес също продължават да лекуват тежките си травми. За разлика от титулярните 11 срещу Фрайбург през уикенда, днес Тухел е оставил на пейката Жоао Кансело, Томас Мюлер и Садио Мане, а в ролята на фалшива деветка ще действа Серж Гнабри. Специалистът залага на Бенжамен Павар,  Матайс де Лихт, Дайо Упамекано и Алфонсо Дейвис в защитата пред Зомер. Йошуа Кимих и Леон Горетцка ще действат като опорни халфове, а Льорой Сане и Кингсли Коман ще сменят местата си по крилата. Джамал Мусиала ще бъде зад вече споменатия Серж Гнабри, като не е изключено ролята на фалшива деветка да се поема и от Сане и да има постоянни ротации в състава.

МАНЧЕСТЪР СИТИ(4-2-3-1): Едерсон; Стоунс, Аканжи, Диаш, Аке; Родри, Гюндоган; Силва, Де Бройне Грийлиш; Холанд

БАЙЕРН (4-2-3-1): Зомер; Павар, Упамекано, Де Лихт, А. Дейвис; Кимих, Горетцка; Сане, Мусиала, Коман; Гнабри


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558