Намери ни
To Top

Алмерия прати Валенсия в зоната на изпадащите

В битка в близост до дъното на класирането Алмерия стигна до изключително ценни три точки. Андалусийци спечелиха с 2:1 домакинството си на Валенсия и излезе от зоната на изпадащите, където пък вече са “прилепите”. Тимът на Руби стигна до успеха след силен период в началото на второто полувреме, когато Гонсало Мелеро и Сърджан Бабич се разписаха. Валенсия се върна с мача след попадение на Саму Кастейехо в 61-ата минута, но до края не успя да създаде много и да стигне до изравняване.


Валенсия започна по-силно двубоя и през първата част създаде няколко отлични положения. В 11-ата минута Джъстин Клуйверт се освободи и стреля, но вратарят Фернандо Мартинес отрази. По-късно Лино изведе Гая зад защитата по лявото крило. Капитанът на гостите напредна и реши да стреля от малък ъгъл, а стражът отново се справи. В 33-ата минута отново Клуйверт се озова на добра позиция. Той бе изведен сам срещу вратаря, прати топката покрай него, но Бабич изби пред голлинията. Нидерланският нападател се контузи и напусна терена принудително малко преди почивката.

Алмерия поизгравни играта от средата на първото полувреме и започна блестящо втората част. Тимът на Руби поведе в 49-ата след отлична комбинация и удар по диагонала на Мелеро, който бе изведен от Саму Коща. Малко по-късно домакините бяха близо до втори гол, но удар на Пуигмал бе отразен отлично от вратаря. В този период андалусийци имаха сериозно преимущество. Те стигнаха до втори гол в 58-ата минута, когато Бабич се възползва от лошо излизане на стража на гостите след ъглов удар. Бранителят засече топката с глава и удвои аванса.

Секунди след подновяването на играта Валенсия се върна в мача. Защитата на домакините не успя да изчисти топката след едно центриране, тя стигна до Саму Кастейехо и той я прати в мрежата. “Прилепите” владееха топката в доста големи периоди, но имаха сериозни трудности да намерят пролуки в защитата на съперника. В игра се появи и Едисон Кавани, но и той не успя да помогне на гостите. Минута преди края Валенсия пропусна великолепен шанс да изравни. Прекрасно центриране на Гая бе отклонено от Дуро с глава, а топката мина на сантиметри от горната греда


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол