Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot435484.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Левски 1:0 Локо (Сф), Мъри си тръгва, Сектор „Б“ скочи на Сираков – Sportove
Намери ни
To Top

Левски 1:0 Локо (Сф), Мъри си тръгва, Сектор „Б“ скочи на Сираков

Отборите на Левски и Локомотив (София) играят при резултат 1:0 в двубой от 25-ия кръг на efbet Лига. Филип Кръстев бе точен в последната минута на първата част.

Мачът на стадион “Георги Аспарухов” се играе пред малко над 6000 зрители, а Станимир Стоилов, който след срещата ще напусне клуба заради неразбирателство с ръководството на клуба, започва със следните 11.

1

Левски - Локомотив (София)

Капитан е Пламен Андреев, а пред него в защита са Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба и Цунами.


Нидерландецът заменя наказания Сонко Сундберг и това е единствената промяна от успеха с 3:0 над Арда в последния мач на тима пред паузата. Андриан Краев и Филип Кръстев са опорни халфове, а Ивелин Попов, Роналдо, и Уелтон действат зад Рикардиньо.

Специалистът обявил на собственика на спонсора на „сините“ минути преди мача, че напуска клуба. Това станало в телефонно обаждане. Буквално 15 минути преди срещата Наско Сираков награди Мъри Стоилов със специална фланелка с №250 предвид неговите мачове в елита на България, които записа в Кърджали.

Сектор Б в знак на бойкот обърна на обратно своите знамена, като скандираше мощно „Мъри Стоилов“ и дори и позволи обидни реплики към Наско Сираков, което бе посрещнато с освирквания от другите сектори. Това нещо се повтори 4-5 пъти през първите 45 минути.

„Н.С.(с малки букви) – „Пазител“ на акциите! Мъри Стоилов пазител на Левски!“, гласеше транспарант в агитката на „сините“. 
„Тук е нашият дом и ние избираме наемателите!“ и „След триста лъжи, вземи си тръгни“, пък пишеше на други транспаранти.

При първата опасност Рикардиньо не успя да засече остро подаване на Уелтон, докато гостите имаха една възможност, но Кордоба спря Франса. В 20-ата минута ново отлично центриране на Уелтон не бе засечено от сънародниците му атаката на домакините. Крилото пробва и силен удар от малък удар в 24-ата минута, но топката не попадна в целта. Краев и Кръстев също пробваха изстрели на мокрия терен, като не затрудниха Гайе. Стражът парира изстрел на Уелтон, а след това и силен шут на Краев в 34-ата минута.

Бърза контраатака не успя да завърши с гол в 40-ата минута. Попов бе изведен от Уелтон, но стражът Гайе изби в ъглов удар.

Буквално в последните секунди на първата част Левски поведе с гол на Кръстев. При поредната атака на „сините“ топката не бе добре изчистена от гостите и попадна в халфа, който финтира бранител и майсторски се разписа. Националът отиде директно при Мъри Стоилов със своите съотборници, за да отпразнува своето попадение №6 за сезона в първенството.

“Сините” излизат в днешната среща като четвърти във временното класиране, на 7 точки зад третия ЦСКА 1948. Отборът обаче не е толкова откъснат от останалите отбори, които се борят за топ 6, след като седмият Славия е с 3 точки по-малко от Левски, а Арда е с 6 по-малко. Иначе столичани се намират в отлична форма, след като са в серия от три поредни победи. В последния кръг отборът на Мъри Стоилов надви Арда с 3:0, а преди това се наложи над Хебър и Ботев (Враца).

Локомотив (София) от своя страна заема към момента 9-ото място в класирането. Столичните “железничари” се намират в серия от две поредни победи, след като надвиха Славия и Спартак (Варна) преди паузата за националните отбори. През изминалата седмица локомотивци успяха да победят отново “белите” и по този начин да си осигурят място в 1/2-финалите за Купата на България.

По-рано през сезона Локомотив успя да надвие Левски с драматичното 3:2, като Илия Димитров отбеляза победния гол във финалните минути на мача. Иначе през изминалия сезон “сините” успяха да победят и в двата мача тима от “Надежда”.

ЛЕВСКИ 1:0 ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ)

1:0 Кръстев (45)

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Роналдо, Уелтон, Рикардиньо

ЛОКОМОТИВ: Бабукар Гайе, Божидар Кацаров, Алан Диас, Давид Малембана, Красимир Милошев, Ивайло Найденов, Антонио Вутов, Матеус Дуарте, Юлиан Ненов, Станислав Костов, Франса


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Владимир Иванов

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558