Намери ни
To Top

Коби Уайт и Никола Вучевич изведоха Чикаго до победа срещу Далас в НБА

Коби Уайт и Никола Вучевич са с основна заслуга за победа на Чикаго като гост срещу Далас със 115:112 в двубой от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

Уайт реализира 24 точки, направи 11 асистенции и хвана 7 борби, докато Вучевич се отличи с 20 точки и 10 овладени топки под кошовете. Отборът на Булс, който си осигури участие в директните елиминации в Източната конференция, беше без Зак Лавин, Демар Дероузън и Патрик Бевърли.

Чикаго изоставаше с 13 точки след края на втория период, но успя да се поздрави с обрат след силно представяне в последните две части.


Домакините, които се простиха с шансовете си за участие в плейофите в Западната конференция, играха без Кайри Ървинг, Тим Хардуей младши, Джош Грийн, Крисчън Ууд и Макси Клебер. Лука Дончич игра само 12:35 минути за Маверикс в първата половина на мача, завършвайки само с 13 точки.

Клей Томпсън завърши с 29 точки и стана най-резултатен за победата на Голдън Стейт със 119:97 при гостуването на местния съперник Сакраменто.

Тимът на Уориърс е на победа от това да си осигури място в директните елиминации на Запад.

Трей Лайлс и Чимези Мету отбелязаха по 15 точки за Кингс в отсъствието на Домантас Сабонис, Де’Арън Фокс и Малик Монк.

Шампионите контролираха изцяло събитията на полето и не срещнаха трудности, записвайки категоричен успех в залата на своя калифорнийски противник.

Д’Анджело Ръсел реализира шест тройки и завърши с 24 точки при победата на Лос Анджелис Лейкърс у дома срещу Финикс.

Звездата Леброн Джеймс добави още 16 точки за ценния успех на Лейкърс. Отборът на Лос Анджелис ще завърши редовния сезон на осмо място или по-напред в класирането в Западната конференция.

Малик Бийзли се отличи с 21 точки в полза на победителите, докато съотборникът му Антъни Дейвис завърши с 14 точки, 21 борби и 3 блокирани шута.

Тори Крейг вкара 18 точки за състава на Сънс, а Джок Ландейл добави още 17 точки за гостите. Отборът от Аризона завършва на четвърта позиция и се подготвя за участие в плейофите на Запад.

Филаделфия се наложи драматично със 136:131 срещу домакина Атланта. Джейлън МакДаниълс и Джорджис Нианг се отличиха с по 24 точки в полза на гостите, които финишират на трета позиция на Изток и в първия кръг от директните елиминации ще се изправят срещу Бруклин.

Трей Йънг завърши с 27 точки и рекордните за кариерата си 20 асистенции за отбора на Хоукс, който се класира на осма позиция в Източната конференция след победата на Бостън срещу Торонто със 121:102.

Микал Бриджис се отличи с 22 точки за успеха на Бруклин със 101:84 пред собствена публика срещу Орландо. Това е шести успех за Нетс в последните осем двубоя от Лигата.

Камерън Джонсън добави още 18 точки за победата на домакините, който за пети пореден сезон ще участват в плейофите в НБА.

Милуоки загуби у дома със 114:137 срещу Мемфис. Джарън Джаксън младши има основна заслуга за успеха на тима на Гризлис, който си осигури втора позиция пред старта на директните елиминации в Западната конференция.

Люк Кенард добави още 19 точки в полза на победителите, а отборът на Бъкс даде почивка на основните си състезатели, след като си осигури лидерската позиция на Изток по-рано през седмицата. Линдъл Уигингтън завърши с рекордните за кариерата си 25 точки и 11 асистенции.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол