Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot434553.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Норис с остра критика към гумите на Пирели – Sportove
Намери ни
To Top

Норис с остра критика към гумите на Пирели

Пилотът на Макларън Ландо Норис разкритикува официалния доставчик на гуми във Формула 1 Пирели за продуктите, които италианската компания предоставя на отборите и пилотите.

Повод за критиките на британския състезател станаха събитията от Гран При на Австралия миналия уикенд и по-специално хаоса, който настъпи при втория рестарт от място в началото на предпоследната обиколка. По думите на Норис в Австралия гумите на Пирели изобщо не са работили както трябва и това е давало много ниско сцепление на абсолютно всички пилоти.

„Хората, които взимат решенията не знаят какво става вътре в колата. Меките гуми са загрети на само 65 градуса (Целзий) и не мога да ви обясня колко малко сцепление дават те в тези условия.

„Тази температура не е лоша, но просто гумата не работеше. На тази настилка с тази температура нямахме никакво сцепление. Затова всички продължаваха направо на първия завой и блокираха гумите си постоянно. Буквално нямахме никакво сцепление от гумите. Затова трябваше да спираме много рано, което предизвика този хаос и всички инциденти“, заяви Норис.

„Ако гумите ни даваха малко повече сцепление щяхте да видите едно страхотно състезание без хаос и глупави грешки, но беше трудно. Не бих казал, че всички допуснаха глупави грешки. Когато караш и нямаш сцепление такива инциденти се случват. Ние имаме нужда от гуми, които ни дават сцепление. Гуми, които трябва да са на кола от Формула 1, върха на моторните спортове, а сега, не мисля, че сме в такава позиция“, добави още британският състезател.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558