Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot434535.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Интер, Ювентус и Серия “А” реагираха след расистките прояви срещу Лукаку – Sportove
Намери ни
To Top

Интер, Ювентус и Серия “А” реагираха след расистките прояви срещу Лукаку

От Интер публикуваха кратко изявление в своя официален сайт, в което осъдиха проявите на расизъм от страна на феновете на Ювентус спрямо нападателя на “нерадзурите” Ромелу Лукаку по време на снощния сблъсък между двата тима, завършил 1:1.

“Ние сме братя и сестри на света. От 9 март 1908 г. (когато е създаден клубът – б.


р.) това е нашата история. Искаме твърдо да подчертаем, че оставане обединени срещу расизма и всички форми на дискриминация. Футболът и спортът трябва да бъдат не само място за емоции, но и за ясни и споделени ценности. Това, което видяхме във финалните минути на Ювентус – Интер в полуфинала за Купата на Италия в Торино, няма място в нашия спорт. Ето защо отново изразяваме нашите подкрепа, привързаност и солидарност към Ромелу Лукаку, както прави светът на футбола отвсякъде, откакто се случи това. Бъди силен, Ром, ние сме с теб!”, гласи декларацията на клуба.

От Ювентус също коментираха случая, но не поднесоха извиненията си към Лукаку, с което не уважиха призива на мениджърската агенция на нападателя – Roc Nation. “Футболен клуб Ювентус, както винаги, си сътрудничи с полицията, за да идентифицира отговорниците за расистките жестове и скандирания от изминалата нощ. Codice di Gradimento ще бъде приложен спрямо отговорните лица”, гласи краткото съобщение на “бианконерите” в Туитър, в което дори не се споменава името на играча.

От Серия „А“ не останаха безучастни и подобно на Интер изразиха възмущението си от расисткото поведение по време на мача. “Серия „А“ строго осъжда всички прояви на расизъм и дискриминация. Няколко човека на трибуните не могат да развалят футболния спектакъл и не представят мислите на всички останали фенове и привърженици на стадиона, всички от които споделят най-високите ценности на спорта. Клубовете в Серия „А“, както винаги са правили, ще идентифицират провинилите се индивиди и ще им забранят достъп до своите съоръжения за цял живот”, се казва в изявлението на футболната лига, публикувано на нейния сайт.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558