Намери ни
To Top

Дуплантис ще уважи турнира в Хенгело за трети път

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис потвърди участието си на турнира от Световния атлетически тур със “златен етикет” в Хенгело на 4 юни.

Шведът ще преследва третата си победа на този стадион. Той държи рекорда на турнира с 6.10 метра от 2021 г.


Това е най-високият резултат, който е регистриран на нидерландска земя в дисциплината някога. Единствено Сергей Бубка пък има по-силен резултат в овчарския скок на открито.

Миналата година Дуплантис триумфира в Хенгело при мокро и ветровито време с 6.01 м.

“Това ще бъде третото ми участие в Хенгело. Имам спомени от първото ми участие през 2021 г., когато постигнах рекорд на турнира от 6.10 м. Миналата година ентусиазмът на стадиона беше невероятен. Публиката на трибуните винаги ме аплодира, създавайки тази невероятна атмосфера, която ми дава допълнителна енергия. Нямам търпение да се върна и да изпитам всичко това отново. Също така, стадионът на FBK е място, където наистина можете да постигнете резултати и да скочите високо, така че очаквам с нетърпение да видя какво мога да направя в Хенгело тази година”, сподели Дуплантис.

На старт в Хенгело ще застанат още световната рекордьорка на 400 метра в зала Фемке Бол и нейната нидерландска съотборничка Лиеке Клавер.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт