Намери ни
To Top

UFC и WWE в сделка за 21 млрд. долара

В сделка, целяща да разшири стрийминга на спортни и развлекателни предавания на живо, Endeavor Group Holdings се съгласи да слее своето подразделение UFC с World Wrestling Entertainment (WWE). Договорката е на стойност 21 млрд. долара.

Акционерите на WWE ще имат 49% дял.


Компанията твърди, че UFC и WWE са имали общи приходи от 2,4 млрд. долара годишно. От 2021 г. насам обединените компании са отбелязали 10% годишен ръст на приходите.

Endeavor ще притежава контролния пакет от 51% акции в новата компания.

Ари Емануел ще продължи да бъде главен изпълнителен директор на обединената компания, а Винс Макмеън ще бъде изпълнителен председател.

Марк Шапиро ще бъде президент/главен директор по продажбите на Endeavor, Дейна Уайт ще бъде президент на UFC, а Ник Хан ще бъде президент на WWE.

Очаква се новата компания да постигне годишни икономии от синергията между 50 и 100 млн. долара.

Цената на акциите на Endeavor се понижи в понеделник с 1,1% до 23,66 USD. Акциите на WWE се понижиха с 9% до 83,25 USD.

Шоуто UFC Fight Night се провежда в мрежите на ESPN, включително ABC и стриймъра ESPN . Мрежата на WWE се излъчва единствено в платформата за стрийминг Peacock. WWE също така има договор за своята WWE „Friday Night Smackdown“ в телевизионната мрежа на Fox.

Приходите от национална телевизионна реклама за предходния 12-месечен период се оценяват на 54,3 млн. долара, според iSpot.tv.

Анализаторите бяха донякъде изненадани, че Макмеън ще продължи да изпълнява активна роля след обвиненията, че е плащал на различни жени, за да предотврати разгласяването на негови сексуални нарушения в продължение на 16 години. Миналата седмица WWE заяви, че Макмеън е върнал на компанията 17,4 млн. долара, свързани с тези плащания, докато е бил главен изпълнителен директор.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове