Намери ни
To Top

Емполи диша спокойно след минимален успех срещу Лече

Емполи се наложи с 1:0 над гостуващия Лече и сложи край на серията си от 4 последователни загуби в Серия „А“. Гола отбеляза Франческо Капуто от дузпа в 62-ата минута. С днешния успех тимът на Паоло Занети събра 31 точки и заема 14-о място в класирането. Лече остана с 27 пункта и се намира на 16-ата позиция.


Срещата започна с час закъснение заради пожар в съблекалнята на домакините. Наложи се двата отбора да бъдат евакуирани. Пожарникарите бързо потушиха огъня и нямаше пречки двубоят да се изиграе.

Преди почивката Емполи доминираше, но не успя да се възползва от шансовете си пред вратата на Владимиро Фалконе. Стражът на Лече изби коварен шут на Франческо Капуто, а Разван Марин стреля в стената от статично положение. Румънският национал беше доста активен и създаде много проблеми на защитата на гостите. 

Най-добрата възможност за Емполи през първото полувреме се откри пред Жан-Даниел Акпа-Акпро, но той прати топката в аут. Котдивоарецът се контузи и в 39-ата минута отстъпи мястото си на Джакопо Фацини. Лече можеше да поведе в самия край на полувремето, но Алексис Блин не извлече максимума от ситуацията.

По-добрата игра на Емполи продължи и през втората част. Пробив на левия бек Фабиано Паризи доведе до нарушение в наказателното поле на Мюртен Хюлманд и домакините получиха дузпа. Зад топката застана опитният Капуто, който стреля силно и точно за 1:0. Не след дълго Емполи можеше да вкара и втори гол, но Фалконе показа класа и спаси удара на Филипо Бандинели.

До края Лече създаде само едно голово положение, но Паризи се намеси и изчисти топката пред главата на Валентен Гендрей. Южнаците инкасираха пето поредно поражение, но са на 8 точки над зоната на изпадащите. В следващия кръг съставът на Марко Барони ще посрещне лидера Наполи, а Емполи ще гостува на шампиона Милан.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол