Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot433963.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Как ще бъдат разпределени участниците на България в европейските клубни турнири през следващия сезон? – Sportove
Намери ни
To Top

Как ще бъдат разпределени участниците на България в европейските клубни турнири през следващия сезон?

Оперативният директор на Националната волейболна лига (НВЛ) Христо Апостолов бе гост във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out и говори какво да очакват призьорите в efbet Супер Волей.

“Четири са квотите за България за европейските клубни турнири. Няма промяна – шампионът в квалификациите на Шампионската лига, един в турнира за Купата на CEV и два отбора в „Чалъндж къп“.


Победителят от Купата на България ще бъде включен в турнира за Купата на CEV (б.р. ако не съвпадне с шампиона)”, заяви Христо Апостолов, който бе гост във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV – Block Out.

“Преди години имахме проблеми с участниците на България в европейските турнири. Класират се, отказват се, респективно не изпълнявахме квотите си, от там падаше клубния коефициент на страната и България падаше назад в класациите. И това, което бе направено от преди 3 години е, че беше включено в наредбата, че отбор, който откаже да участва в евротурнирите плаща санкция на НВЛ. Дори ще ви кажа откъде е заимствувано, след разговори с колегите от румънската федерация. Те са взели такова решение преди 5 години, когато при тях ситуацията е била същата. Те са изчислили, че за два кръга участие в Европа се равнява на 12 000 евро. Така, че отбор, който не желае да участва в евротурнирите заплаща на румънската федерация 12 хиляди евро глоба. Тоест по-добре дай си тези пари, направи си мачовете, играй си в Европа и така. От 3 години имаме такава клауза и ние, разбира се, не в този размер както е в Румъния, но е близък”, добави Христо Апостолов.

“Ще ви припомня един случай от 2010-а година, когато отборът на КВК Габрово, който спечели Висшата лига и влезе в Суперлигата, игра в европейските клубни турнири. Първото участие на отбора беше именно след промоцията от Висшата лига. В общото класиране беше на 9-о място, а квотите, които имаше България нямаше как да ги усвоим, защото отборите отказваха и в един момент отборът на КВК Габрово взе една от квотите”, допълни оперативният директор на НВЛ.

Снимки: Борислав Цветанов

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558