Намери ни
To Top

Далас отново се издъни, но шансовете за плейофи все още са живи

Отборът на Далас Маверикс допусна трета поредна загуба в редовния сезон на НБА. В решителната част от кампанията тимът на Джейсън Кид се провали и при гостуването си на Атланта Хоукс, загубено драматично със 130:132 след продължение.

Хубавата новина за Маверикс е, че тази сутрин прекият им конкурент за 10-ото място в класирането Оклахома Сити Тънър също загуби, след като отстъпи със 118:128 от Финикс Сънс. Така Далас остава на 11-ата позиция с актив от 37-42, докато “гръмотевиците” са десети с баланс от 38-41.


Иначе отборът на Далас се възстанови от двуцифрен дефицит в хода на третата четвърт, като до развръзка се стигна в последните секунди от редовното време. Тогава Атланта водеше с четири точки при 121:117, след което Кайри Ървинг отбеляза четири поредни точки и изравни за 121:121. Последва добавка на Садик Бей, преди Крисчън Ууд и ДжаВейл МакГий да изпратят мача в продължение от наказателната линия.

В допълнителното време равностойният развой се запази, като крайният изход бе решен една секунда преди края на мача, когато Трей Йънг реализира два фала, за да изпрати успеха в актива на Атланта – 132:130.

Дежонте Мъри бе най-резултатен за победата на Хоукс с 25 точки. Трей Йънг добави 24 точки и 12 асистенции, а Джон Колинс реализира още 18 точки с 10 борби.

За Далас Кайри Ървинг изригна с 41 точки и 5 борби. Лука Дончич бе удържан до 22 точки, 7 борби и 7 асистенции, а Крисчън Ууд влезе от пейката с 18 точки и 11 борби.

Снимки: Imago

Ощр от категория Баскетбол