Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot433833.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Атлетико излъга Бетис в пряк спор за Шампионската лига – Sportove
Намери ни
To Top

Атлетико излъга Бетис в пряк спор за Шампионската лига

Отборът на Атлетико Мадрид победи Бетис с 1:0 в домакинството си от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственият гол в мача вкара Анхел Кореа (86′).

С успеха мадридчани се утвърдиха на третото място и направиха важна стъпка към класирането си в Шампионската лига през следващия сезон. Те дори могат да се борят за второто място с градския съперник Реал Мадрид, а авансът пред днешния им съперник Бетис вече е цели 9 точки.


До края на първенството обаче има още цели 11 кръга и могат да се случат нови катаклизми.

Иначе мачът започна силно за възпитаниците на Диего Симеоне, които още във 2-ата минута можеха да поведат чрез Антоан Гризман, който си освободи пространство и стреля, но Руи Силва спаси.

По-късно Гризман отново пропусна изгодна ситуация, а късметът не успя да споходи и Коке, когато се опита да реализира. За Бетис пък пропусна да се разпише Айосе Перес.

След почивката в домакините погледнаха смело към вратата на противника и Хосе Хименес нацели гредата след като засече една топка от корнер. Малко след това Караско се изправи очи в очи с Руи Силва, но и той не бе точен. 

В 72-ата минута мадридчани стигнаха до заветното попадение чрез Коке, но съдията Хуан Мартинес отмени гола заради засада.

14 минути по-късно обаче домакините стигнаха до редовен гол, който реши мача. Това се случи благодарение на Анхел Кореа, който получи точно подаване и заби топката в долния десен ъгъл на вратата на Силва.

Успехът бе четвърти поред за “дюшекчиите”, докато Бетис прекъсна изключително усппешната си серия от шест последователни мача без загуба, която включваше и равенство с Реал Мадирд.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558