Намери ни
To Top

Черноморец най-сетне пречупи Левски и се намести в топ 3 на НБЛ

Отборът на Черноморец записа първата си победа над Левски през настоящия сезон. “Акулите” на Васил Евтимов взеха сладък реванш от “сините” за поражението си на полуфиналите в турнира за Купата на България, след като тази вечер се наложиха със 104:94 (26:17, 25:21, 29:33, 24:23) в много динамичен двубой в столичната зала “Триадица”, белязан от няколко ситуации.

Още в самото начало на дуела мачът беше прекъснат за около 12 минути, тъй като залата прокапа вследствие на силния дъжд, който се изля в столицата. С течение на сблъсъка мачът се изнерви и в началото на второто полувреме старши треньорът на домакините Димитър Ангелов бе дисквалифициран.


Над всички в битката пък бе реализаторът на бургазлии Джордан Тъкър, който изригна с невероятните 41 точки при 18/21 стрелба от наказателната линия.

По този начин отборът на Черноморец увеличава серията си до 10 поредни победи, като бургаският тим вече заема третото място във временното класиране с баланс от 16 победи и 9 загуби. Левски пък остава на седмата позиция в таблицата с актив от 12 успеха и 12 поражения.

Симеон Лепичев добави още 22 точки и 6 борби за победителите. Макол Мойен се разписа с 12 точки и 6 борби, а Мунис Тута приключи срещата с 6 точки, 7 борби и 15 асистенции. Лидерът на тима Георги Боянов не отбеляза нито една точка, като за 30 минути на терена той стреля само веднъж от игра.

Алън Арнел и Златин Георгиев финишираха с по 18 точки за Левски. Джон Флорвиъс реализира още 17 точки с 6 борби, Сергей Павлов прибави 16 точки и 8 овладени топки, Лъчезар Димитров отбеляза 13 точки и раздаде 6 асистенции от пейката, а Николай Михайлов записа 12 точки и 6 борби.

Ощр от категория Баскетбол