Намери ни
To Top

Йордан Янков: За пореден мач проспиваме първото полувреме

Наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков не остана особено доволен от колебливото представяне на своя тим през първото полувреме при победата над Шумен със 79:72. Пловдивчани стигнаха до ключовия триумф чрез по-силни втори 20 минути.

“За пореден мач първите 20 минути ги проспиваме. Всеки път говорим за това на анализите на подготовката преди мачовете.


След полувреме започваме да играем коренно различно, подобряваме играта си и последните три мача ги и взимаме. Надявам се когато започнат мачовете с отборите с по-предно класиране да играем от първата секунда сериозен, агресивен баскетбол, за да имаме шансове срещу тези отбори. Основното беше, че спряхме техния най-добър играч, който в последните мачове правеше по 30 точки и го лимитирахме на 6, което е много позитивно. В тази гледна точка момчетата си свършиха работата.

Трябва да се бяга повече и да сме по-агресивни. Надявам се да сме по-спокойни в двубоя срещу Рилски спортист. Почти сигурно сме си гарантирали място в плейофите и от сега нататък започваме да се готвим за тях, защото ще е много трудно да станем седми – почти невъзможно. Този мач ще е и подготовка за първия мач от плейофите, защото е доста вероятно да играем именно срещу Рилски спортист в тях”, заяви Янков.

Снимка: НБЛ

Ощр от категория Баскетбол