Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot433327.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Перес: Бях пътник – Sportove
Намери ни
To Top

Перес: Бях пътник

Квалификацията преди утрешната Гран При на Австралия не се разви по план за Серхио Перес, който ще трябва да стартира от последната позиция на стартовата решетка на „Албърт парк“. Причината за този заден старт на мексиканеца е техническият дефект в неговия RB19, който го тормозеше още от началото на третата тренировка в Мелбърн.

В нея пилотът на Ред Бул напусна пистата цели четири път, след като имаше проблеми във фазата на спирането за различните завои. Още в самото начало на квалификацията мексиканецът отново имаше проблем в спирането, този път за третия завой.


За лош късмет този път той влезе в зоната за сигурност в твърде висока скорост, успя да спре навреме, преди да се удари в стената, но след това в опита си да се върне на трасето затъна в чакъла.

Така неговото участие в сесията за място приключи още преди реално да е започнало. След финала на квалификацията Перес обясни пред медиите какъв точно е бил проблемът, който го тормозеше още от третата тренировка.

„Още от началото на третата тренировка имахме проблем. Мислехме, че сме го решили, но очевидно не бяхме. Беше трудно да направя каквото и да е. В момента, в който натиснах спирачките станах пътник.

„Някакси цялото спирачно усилие се прехвърляше на предната ос. Надявам се да успеем да решим проблема за утре, за да мога да минимизирам пораженията. Имам пълната вяра в отбора, че ще се справим с този проблем, разполагаме с добро състезателно темпо“, обясни Перес.

В утрешната надпревара мексиканският състезател ще се надява да повтори карането на своя съотборник Макс Верстапен от Гран При на Саудитска Арабия преди две седмици. В Джеда нидерландецът потегли 15-ти и завърши втори зад Перес, който на свой ред стартира от полпозишъна край бреговете на Червено море. 

В утрешния ден световният шампион Верстапен ще има чиста писта пред себе си на старта, след като триумфира в квалификацията. Преди Гран При на Австралия разликата между двамата пилоти на Ред Бул на върха в генералното класиране е само една точка в полза на Верстапен.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558