Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot431901.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина – Sportove
Намери ни
To Top

Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина

Отборът на Хонда официално обяви, че шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес няма да вземе участие в уикенда за Гран При на Аржентина тази седмица. Причината за отсъствието на испанеца от старта на „Термас де Рио Ондо“ е контузията в дясната ръка, която той получи при катастрофата си с Мигел Оливейра във вчерашната Гран При на Португалия.

Маркес обърка спирането за третия завой в третата обиколка на състезанието на „Портимао“ и се вряза в нищо неподозиращия пилот на РНФ Априлия. След този удар Маркес посети медицинския център, където стана ясно, че той има предполагаемо счупване на първата метакарпална кост на дясната ръка.

Късно снощи Маркес премина вторичен преглед в болница в Мадрид, където съмненията за травмата бяха потвърдени. Испанецът веднага е бил опериран, а в последствие той и тимът му са взели решение за пропускане на старта в Аржентина.

Така за втора поредна година Маркес няма да стартира на „Термас де Рио Ондо“, където преди година не участва заради диплопията, която се завърна след тежката му катастрофа в загрявката в Индонезия две седмици по-рано. Шесткратният шампион в MotoGP също така става третият пилот в кралския клас, който със сигурност няма да участва в Аржентина след Пол Еспаргаро и Енеа Бастианини, които получиха различни контузии в хода на уикенда в Португалия. Така на старта на „Термас де Рио Ондо“ се очаква да застанат само 19 мотоциклета.

Неучастието на Маркес в Аржентина също така означава, че той няма да трябва да изтърпява наказанието, което му бе дадено за удара с Оливейра вчера. Испанецът получи санкция от двойно преминаване през дългата обиколка, коята обаче важи само за състезанието в Аржентина, а не за следващата надпревара, в която Маркес ще стартира.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558