Намери ни
To Top

Атанас Върбанов: Имаме стратегически партньори, това ни дава спокойствие да работим

Mаркетинг директор на Efbet Супер Волей Атанас Върбанов даде специално интервю за Volleycomment.bg, в което говори по много различни теми.

-От години не сме имали толкова интересен редовен сезон, на какво го отдавате?

– От една страна на усилията на клубовете. Виждаме някои много добри модели на управление, които са довели до осезаемо повишаване бюджетите на клубовете, което пък води до привличането на по-качествени специалисти и състезатели.


Показателно е, че в нашето първенство има двама италиански треньори, които съвсем не са безизвестни. От друга страна пък е и НВЛ, ръководството на която се стреми да осигури най-добрите възможни условия, за да могат отборите да покажат всичко, на което са способни и срещите им да бъдат видяни по най-добър начин от феновете.

– Можем ли да кажем, че Efbet Супер Волей е вече завършен продукт, като ниво, организация и интерес?

– Не. Тръгнали сме в тази посока и сме направили сериозни крачки, но според мен имаме още много поле за развитие. Аз лично съм максималист и винаги смятам, че има какво още да се направи.

– Имате ли обратна връзка за случилото се до момента, все пак за първи път се излъчват по четири мача на кръг, благодарение на b1b.box и Circle media. Повиши ли се интереса към волейбола?

– Със сигурност има по-голям интерес, което е и следствие от по-високото ниво на първенството. Статистическите данни за посещаемостта на сайта ни и за гледаемостта ни по b1b.box също са много положителни, така че явно сме на прав път.

– Планирате ли нещо ново като организация за плейофите, например студиа преди и след мачовете, видео чек за всички мачове или нещо друго?

– Новото за плейофите е, че ще въведем използването на таблети за съдиите. Това ще спомогне допълнително за гладкото провеждане на мачовете. Относно излъчването на мачове – планираме да излъчваме колко е възможно повече срещи. Същото е положението и с видео чек-а. Предстои пристигането и на втора система за видео проверка, което ще ни помогне допълнително.

– Медийното отразяване и активността в социалните мрежи, дават ли своя резултат, колко последователи има NLV в различните платформи?

– Според Google Analytics сайтът ни има над 50 000 уникални зареждания през февруари. Инстаграм акаунта ни е с почти тройно повече последователи, в сравнение с началото на миналия сезон. От тази година активно качваме и съдържание и в YouTube.

– Има ли интерес от страна на бизнеса към волейбола, след случилото се до момента. Можем ли да очакваме нови спонсори на лигата за плейофите и за следващия сезон?

– Интерес има, доказва го и фактът, че имаме няколко стратегически партньори, с които имаме договори за няколко години напред. Това от своя страна ни дава спокойствие да работим без да се притесняваме. Колкото до новите партньори, опита ми до сега показва, че президентът на лигата Живко Желев винаги има по някой коз в ръкава си, така че всичко е възможно.

– Какви са вашите очаквания, предстоят ли още изненади в плейофите?

– Аз вече не мога да определя кое е изненада и кое не. Сигурен съм, че ще има неочаквани резултати.

– До къде стигна инициативата „зелен картон“, колко средства са събрани вече и за каква кауза ще отидат?

– Върви с пълна сила. Вече сме избрали кауза и съвсем скоро ще обявим всички подробности относно цялата инициатива, заедно с партньорите ни от Money Lease.

– Къде се свири по-лесно в България или в чужбина ?

– Сложен въпрос. Българските съдии сме по-разпознаваеми у нас, което понякога помага, особено ако съдията е успял да си изгради авторитет. От друга страна балканските нрави липсват в доста от мачовете навън и за това понякога там мачовете минават по-лесно. Генерално ако имаш достатъчна подготовка и справедливи намерения си в много добра позиция за спокоен мач от съдийско естество. Никога не е излишлишно да имаш и малко късмет, разбира се.

– В процентно съотношение колко видео чека е променил първоначално съдийско отсъждане?

– До 19-ия кръг от Efbet Супер Волей треньорите са успели да оборят съдийското решение в 23% от случаите след искане за видео проверка. В тази статистика влизат всички мачове, на които е ползвана системата за видео проверка, вкл. мачовете за Суперкупата на България и за Купата на България.

Снимки: Борислав Цветанов

Ощр от категория Волейбол