Намери ни
To Top

Манчини: Предстоят още мачове

Селекционерът на Италия – Роберто Манчини, коментира, че отборът му има нужда от радикална промяна след загубата от Англия с 1:2 на старта на квалификационния цикъл за Евро 2024 в Германия. Това като че ли беше задълбочаване на кризата в актуалните европейски шампиони, които не успяха да се класират Мондиал 2022, и техният наставник сподели необходимостта от спешно подобрение в играта на италианските национали.

„Първото полувреме започна добре, въпреки че те се върнаха и вкараха два гола. Видях невероятен отбор след почивката, но за съжаление не успяхме да изравним.


Допуснахме два гола, които можехме напълно да избегнем. Трябваше да сме по-концентрирани. През второто полувреме доминирахме абсолютно, докато първото полувреме беше по-равностойно и ни беше трудно“, каза Манчини на пресконференцията след мача.

Селекционерът на Италия коментира още и потенциалното развитие на отбора му в оставащото време от квалификационния цикъл.

„Мисля, че е положителното, че се ядосахме от загубата. Винаги започваме силно в квалификационните кампании и завършваме трудно. Сега се надявам, че ще случи обратното. Има още девет мача до края. Днес може и да загубихме, но предстоят още мачове. Нашите играчи все още са способни и не са в края на кариерата си”, допълни Манчини.

Следващият мач на Италия от квалификациите за Евро 2024 е гостуване на Малта на 26 март (неделя) и е с начален час 21:45 българско време.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол