Намери ни
To Top

Отношенията между Реал Мадрид и Кралската федерация продължават да се обтягат

Отношенията между Реал Мадрид и Кралската испанска футболна федерация продължават да се обтягат все повече, съобщава вестник “Марк”. Шефовете на “Сантиаго Бернабеу” продължават да опитват да наложат натиск след последните съдийски решения, които са виждани от хората в клуба като ощетяващи ги.

От “лос бланкос” са останали бесни от отмяната на изравнителния гол на Марко Асенсио в “Ел Класико” през уикенда и вече са готови да използват “всички оръжия”, с които разполагат, за да наложат някаква промяна в съдийската система. Клубният канал на Реал Мадрид вече на няколко пъти пуска критики най-вече към Карлос Клор Гомес, който отговаря за системата ВАР в Ла Лига и желаят да той да няма никакви права за вземане на решения свързани с мачовете на Реал.


Изданието обаче допълва, че от Кралската федерация нямат намерение да се поддават на този натиск. Все пак вече е ясно, че от следващата кампания в Ла Лига ще бъде въведена полуавтоматична система за сигнализация при засада, каквато бе използвана на Световното първенство в Катар.

Проблемите около съдиите в Испания са все по-актуални в последните седмици, особено след станалият известен като “случая Негрира” скандал, при който от Барселона признаха, че са изплатили над 7 милиона евро в рамките на над 10 сезона на бившия заместник шеф на местната съдийска комисия, за да си гарантират “честно отношение” по думите на Жоан Лапорта. Именно по този казус обвинения от местната Кралска прокуратура получиха двама от бившите президенти на каталунците Сандро Росел и Джосеп Мария Бартомеу.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол