Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot429676.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Коя е най-бързата стратегия в Саудитска Арабия – Sportove
Намери ни
To Top

Коя е най-бързата стратегия в Саудитска Арабия

Още след петъчните свободни тренировки от Пирели прогнозираха, че най-бързата стратегия за Гран При на Саудитска Арабия днес ще е само с едно спиране в бокса. Но заради високия риск от инциденти и големия шанс на пистата да излезе кола на сигурността, всеки един отбор има поне по няколко варианта на основната стратегия с една смяна на гуми.

Миналата година отборите изобщо не използваха меките сликове в хода на състезанието, ще видим дали и сега ще се случи нещо подобно, въпреки, че в Пирели прогнозираха, че сега гумите Soft ще са подходящи.

Очаква се, че най-подходящата стратегия ще е старт със средно твърдите гуми и бокс в прозорец от 18 до 25 обиколка, след което пилотът да довърши състезанието с твърдите сликове. Това е логично, като се има предвид, че разликата в скоростта на меките и средно твърдите е едва 0,4 секунди, а гумите Medium са доста по-издръжливи.

Асфалтът в Джеда дава отлично сцепление и износването на гумите няма да е такъв проблем какъвто беше в Бахрейн, но възможностите за инциденти, кола на сигурността и дори спиране на състезанието с червен флаг определено ще предоставят повече стратегически възможности на отборите да извлекат максимума от позицията, до която е стигнал техният пилот преди решителните обиколки.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558