Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot429390.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лапи и Ожие в битка за победата в Мексико – Sportove
Намери ни
To Top

Лапи и Ожие в битка за победата в Мексико

Есапека Лапи (Хюндай) завърши на първа позиция петъчния ден от рали „Мексико”, 3-и кръг от Световния рали шампионат за 2023 година. Финландецът излезе начело в сутрешните отсечки като се възползва от по-задната си стартова позиция и кара по по-изчистени траектории от колите пред него.

Основният съперник на Лапи през вчерашния ден се оказа 6-кратният победител в рали „Мексико” и 8-кратен световен шампион Себастиен Ожие (Тойота). Французинът на няколко пъти се доближава до Лапи, като по обед разликата между бях беше по-малка от 1,5 секунди, но в края на деня, след много по-убедително представяне във вторите минавания на отсечките, Лапи увеличи аванса си до 5,3 секунди.


„Малко съм изненадан, но съм доволен, това е един от най-добрите дни в кариерата ми. Винаги съм се надявал, че ще мога да се боря в челото, но никога не съм предполагал, че ще водя и ще се боря за победата със Себ. Това ми дава увереност, че темпото ни е добро”, заяви Лапи вчера.

Трети първия ден на рали „Мексико” завърши Елфин Еванс (Тойота), който остана на 24,8 секунди зад Ожие. Четвърти, на 9,7 секунди от Еванс завърши Тиери Нювил (Хюндай), който имаше проблеми с хибридната система сутринта, а след се появи проблем със задния десен амортисьор на колата му.

Световният шампион Кале Рованпера (Тойота) завърши деня пети, на 59,7 секунди от Лапи, тъй като стартира втори по пътя, но тръгналият пред него Ойт Танак се забави още в първата отсечка заради повреда в турбото и така Кале чисти пътя цял ден. Танак остана в състезанието, но загуби 12 минути и завърши деня на 18-ото място в генералното класиране.

Днес рали „Мексико” продължава с още 9 скоростни етапа, а за неделя са планирани още 4 етапа.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558