Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot429372.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Макс: Авансът ни не е толкова голям – Sportove
Намери ни
To Top

Макс: Авансът ни не е толкова голям

Световният шампион Макс Верстапен прогнозира, че той и Ред Бул няма да могат да повторят доминиращото си представяне от Бахрейн в Гран При на Судитска Арабия, където утре е вторият кръг от сезон 2023 във Формула 1.

Макс беше най-бърз и в двете петъчни свободни тренировки в Джеда, но обясни, че при симулациите на състезателно темпо преследвачите на Ред Бул са демонстрирали сходно темпо. Основната причина за това са промените поп колите и по-различния тип трасе в Джеда, което не натоварва толкова много гумите като „Сахир”.

„Разликите тук са по-малки, основно заради работата с гумите. В началото на уикенда сцеплението е ниско, никой не може да натиска и времената са близки. Така че определено не е като в Бахрейн”, заяви Макс.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с Астън Мартин успя да раздели двете коли на Ред Бул и завърши вчерашния ден на второ място, само на 0,2 секунди от Верстапен. Испанецът обаче предпочете да не залага твърде много на това представяне, тъй като припомни, че и в Бахрейн беше близо до лидерите в петък, но след това изостана в квалификацията.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558