Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot429227.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен над всички на старта на уикенда в Джеда – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен над всички на старта на уикенда в Джеда

Световният шампион Макс Верстапен даде на


й-доброто време в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия, втори кръг за сезон 2023 във Формула 1.

Нидерландецът, който пристигна в Джеда снощи заради здравословни проблеми, успя да завърти обиколка за 1:29.617 в самия край на сесията, като единствен той успя да слезе под 1:30 в хода на първите 60 минути за подготовка край бреговете на Червено море. Втори на 0.483 секунди зад нидерландеца се нареди неговият съотборник Серхио Перес, а топ 3 допълни Фернандо Алонсо от екипа на Астън Мартин, чийто пасив бе 0.698.

Четвъртото най-добро време в хода на първия час за подготовка в Саудитска Арабия даде вторият пилот на Астън Мартин Ланс Строл, който изостана с 0.960 от Верстапен. Канадецът бе последният пилот с пасив от под секунда от лидера в тренировката. Всички пилоти в челото на класирането записаха своите топ резултати с меките гуми за този уикенд.

Самата сесия премина без съществени инциденци, като повечето пилоти изпитаха затруднения с променената секция на завои 22 и 23, които бяха стеснени спрямо предходните две издания на състезанието в Джеда. Другите инциденти бяха свързани предимно с настигането на трафик, което е напълно нормално за състезанията на уличните трасета като това в Саудитска Арабия.

Втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия, втори кръг за сезон 2023 във Формула 1, е предвидена за 19:00 часа българско време по-късно днес. Както бе и в Бахрейн преди две седмици тя ще бъде по-представителна за разпределението на силите този уикенд, тъй като ще се проведе след залез слънце, когато ще бъде и квалификацията, и състезание утре и в неделя.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558