Намери ни
To Top

ЦСКА ще гони чудо срещу Нефтохимик в Бургас

Нефтохимик е в серия от 15 поредни победи над армейците, нов успех го бетонира на върха

Нефтохимик приема ЦСКА днес от 18:00 часа в мач, който може да определи победителя в редовния сезон на Супер Волей. 

Бургазлии се намират в серия от 14 поредни успеха в първенството и след колебливия си старт на кампанията вече са еднолично на върха в класирането. 

От своя страна армейците навлязоха в негативен ритъм и допуснаха две последователни поражения, които ги свалиха до третата позиция. И единствено победа тази вечер в зала „Младост“ ще запази шансовете на червените, ако не да си върнат първото място, то поне да запазят това в Топ 3 преди началото на плейофите.


За ЦСКА обаче успех в Бургас на практика се явява малко чудо. От една страна, срещу себе си те имат отбор, който се намира на гребена на вълната, откакто бе поет от Атанас Петров. От друга стои и прокобата, наречена „Нефтохимик“. Именно това е най-неудобният съперник за армейците в последните години. Бургазлии са във впечатляваща серия от 15 поредни победи над 30-кратния шампион на България! Последното поражение за Нафтата от ЦСКА датира от 1 декември 2018-а, когато във „Васил Симов“ червените ликуват с 3:0. И вече близо 5 години тимът на Сашо Попов не може да намери алгоритъма, който да прекъсне кошмарната поредица.

Към развоя на днешния мач погледи ще вперят още четири клуба. Левски продължава да е в играта за първото място, като поражение на Нефтохимик може да доведе до тройна въртележка между сини, червени и бургазлии в края на сезона на 29 март. В случай на успех на домакините обаче ЦСКА ще е тимът, който ще трябва да следи срещите на Хебър, Дея спорт и Берое до края на кампанията. Не е изключено армейците да приключат с равни показатели с два от тези три клуба и всичко ще опре до събраните точки в борбата за по-предно място преди плейофите през април.

Хари ЛАТИФЯН, “Тема Спорт”

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол