Намери ни
To Top

Новият селекционер на Испания повика само 11 от тези, които играха в Катар

Новият селекционер на Испания Луис де ла Фуенте обяви имената на първите си избраници, след като наследи поста от Луис Енрике. Прави впечатление, че само 11 от футболисти, които бяха част от разширения състав на Ла Роха по време на Световното първенство в Катар, получиха повиквателни. За разлика от предходния селекционер, този път място в групата намериха повече играчи на Реал Мадрид в сравнение с последните сезони. Дани Карвахал, Дани Себайос и Начо Фернандес са сред повиквателни.


Това обаче не важи за Марко Асенсио. За първи от доста години Серхио Бускетс обаче не е селектиран. Извън състава останаха и други двама играчи на Барселона – Жорди Алба и Ерик Гарсия. Педро, Гави и Алехандро Балде са представителите на каталунците.

Хоселу и Давид Гарсия получиха първи повиквателни за националния отбор. Според испанските медии донякъде изненадващо е и включването на Кепа Арисабалага, Брайън Хил и на 35-годишния Яго Аспас. Още преди няколко седмици Де ла Фуенте е съобщил на Серхио Рамос, е няма да бъде включен, след което бранителят на ПСЖ обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор, така че неговата липса не е изненада.

Испания играе срещу Норвегия на 25 март, а три дни по-късно среща Шотландия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол