Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot429005.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лех записа класика срещу десетима от Юргорден – Sportove
Намери ни
To Top

Лех записа класика срещу десетима от Юргорден

Лех (Познан) се класира на 1/4-финал в Лигата на конференциите, след като спечели и реванша с Юргорден от 1/8-финалната фаза на турнира. Поляците се наложиха с 3:0 в Швеция и така с общ резултат 5:0 от двата мача категорично продължават напред.

Гостите бяха подпомогнати и от факта, че съперникът им остана с 10 души на терена още в 44-тата минута. Тогава Маркус Даниелсон си изкара червен картон и остави съотборниците си в доста трудна ситуация до края на мача.


Лех се възползва от численото си предимство през втората част и в 77-ата минута нанесе своя удар, вкарвайки гол чрез Филип Махвински.

В 87-ата минута Юргорден можеше да изравни, но гол на Якоб Бергстрьом бе отменен заради засада.

За сметка на това в добавеното време на мача гостите довършиха съперника с два светкавични гола, дело на Ника Квеквескири в 91-вата и Михал Шкораш в 92-рата минута.

В крайна сметка Лех е в следващата фаза на надпреварата, докато Юргорден отпада, но може да е доволен от европейското си приключение през този сезон.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558