Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot428605.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Леклер отива с 10 места назад на старта? – Sportove
Намери ни
To Top

Леклер отива с 10 места назад на старта?

Много е вероятно Шарл Леклер да получи наказание от 10 места назад на стартовата решетка за Гран При на Саудитска Арабия в неделя. Информацията е на испанския сайт motor.es, но тепърва ще се чака информация от Ферари по темата.

Леклер отпадна заради повреда в задвижващата система в първото състезание за сезона в Бахрейн и се очаква да получи за Джеда нова електроника, която управлява работата на мотора и нови компоненти за съхранение на енергията.


Всеки пилот има право на две батерии за хибридната система за целия сезон, а Ферари вече смени веднъж батерията на Лекрер преди състезанието в Бахрейн и втората смяна на този компонент ще му донесе наказание.

Макс Верстапен спечели в Бахрейн, а след отпадането си там Шарл вече е на 25 точки от световния шампион. Надеждността или по-скоро липсата й, беше една от основните задачи пред новия шеф на Ферари Фредерик Васьор, но на „Сахир” се видя, че проблемите от миналия сезон все още тормозят Скудерията.

След Бахрейн Васьор не пожела да навлезе в подробности относно причината, която извади Леклер от състезанието, но обясни, че в тима не са имали такъв проблем от „6-7 хиляди километра”. И също така добави, че повредата не е в самия мотор, а в компонент, свързан с него.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558