Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot428351.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Васьор се опита да обясни какво става във Ферари – Sportove
Намери ни
To Top

Васьор се опита да обясни какво става във Ферари

Шефът на Ферари Фредерик Васьор полага изключителни усилия да накара всички да се фокусират върху представянето на Скудерията на пистата, за да може малко да свали политическото напрежение в Маранело.

Французинът, който ръководи тима на Ферари от 9 януари тази година, опроверга спекулациите, че е поставен под натиск от шефовете на компанията.

“Сега разполагам с ресурси и власт да взимам решения, с каквито никога не съм разполагал досега”, обяви Васьор пред списание Auto Hebdo.


Шефът на Скудерията отново прогнозира, че в Джеда Ферари ще са много по-силни, тъй като трасето в Саудитска Арабия натоварва много по-малко гумите, а Скудерията вече има предимство по отношение на максималната скорост на правите.

“Говорихме с пилотите, Джон Елкан и Бенедето Виня след зимните тестове преди началото на сезона и още имаме нова среща след “Имола”. Тези срещи са предварително планирани”, обясни Васьор по адрес на информациите, че след състезанието в Бахрейн пилотът на тима Шарл Леклер е поискал лична срещу с президента на Ферари Елкан и се е срещнал с него.

В същото време стана ясно, че спортният директор на Ферари Лоран Мекис иска да напусне заради неразбирателство с главния изпълнителен директор на компанията Виня, който иззе част от функциите на Матиа Биното преди назначаването на Васьор. Мекис предпочита да работи под прякото ръководство на Васьор, който се опитва да убеди Лоран да не напуска. Смята се, че Мекис вече има оферти от Алпин, ФИА и Либърти Медия.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558