Намери ни
To Top

Матеус: Този състав на Байерн има най-голямата взаимозаменяемост за всички времена

Легендата на Байерн (Мюнхен) Лотар Матеус даде интервю пред “Билд”. В него той похвали играта на баварците и конкуренцията в състава им.

Когато всички са във форма, настоящият отбор е с най-голяма взаимозаменяемост за всички времена по отношение на качеството”, започна Матеус.  “Байерн вече разполага с 20 потенциални играчи за стартовите 11.


По мое време такива бяха 13, по-късно 16, 17. Днес обаче можеш да направиш 5 смени
”.

Преди година и половина или две критикувах, че съставът на Байерн няма толкова дълбочина. Не мисля, че това се дължи на моята критика, но е имало преосмисляне. Байерн беше много активен през последните два трансферни прозореца и аз похвалих Брацо (б.ред. – спортният директор Хасан Салихамиджич) за това”, добави легендата на германския футбол.

Не бих казал обаче, че това е най-добрият отбор на Байерн в атака. Например Рибери, Робен, Левандовски и Мюлер, който винаги е там, винаги са се откроявали малко повече от сегашните нападатели – без да искам да обиждам никого”, каза още Матеус.

Матеус коментира и предстоящия жребий в петък за четвъртфиналите в Шампионската лига и шансовете на баварците.

Големите имена не печелят Шампионската лига сами, а големите отбори. Казах го още преди мачовете с Париж: Байерн е способен да спечели титлата този сезон. Те са един от фаворитите, но не и основният фаворит. Там са Реал и Сити. Не подценявайте и Бенфика и Наполи”, завършва той.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол